ПРЕВИШЕ ПОПИО ПА СПОПАДАО КОЛЕГЕ: Владу Бориса Џонсона тресе још један скандал

Танјуг

01. 07. 2022. у 21:17

ВЛАДУ британског премијера Бориса Џонсона бави се још једним скандалом након што је један од функционера странке поднео оставку на функцију, а затим га је Конзервативна партија суспендовала због инцидента који је изазвао у пијаном стању у којем је наводно пипао двојицу мушкараца на једном догађају.

ПРЕВИШЕ ПОПИО ПА СПОПАДАО КОЛЕГЕ: Владу Бориса Џонсона тресе још један скандал

Фото: Профимедиа

Крис Пинчер, чија је улога била да одржава дисциплину међу торијевским члановима парламента, поднео је оставку у писму које је упутио јуче Борису Џонсону, пренео је АП.

- Превише сам попио у среду увече, навео је Пинчер у писму и додао да је постидео сам себе и друге људе, што је последње што је желео да уради и да се због тога извињава Џонсону и онима којих се то тиче.

Али, он је у свом писму казао да ће и даље бити конзервативни посланик и да ће наставити да подржава Џонсона из задњих клупа парламента.

То је изазвало бес опозиције, па чак и појединих посланика Конзервативне странке.

Џонсон се прво одупирао позивима да суспендује Пинчера из странке да би попустио притисцима вечерас након што је уложена званична жалба независном истражном телу.

Портпаролка Конзервативне странке рекла је да се Џонсон сложио да Пинчер треба да буде суспендован, што значи да не може да седи у парламенту међу Торијевцима.

БОНУС ВИДЕО: КОРОНА И БРЕГЗИТ ОКОВАЛИ БРИТАНИЈУ: Хаос на граничним прелазима ка копну


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЂУРИЧИНЕ КЛАДИОНИЧАРСКЕ ПРИЧЕ: Побегао ми је аутобус док сам слушао резултате, а моја жена није ни приметила да ме нема (ВИДЕО)

ЂУРИЧИНЕ КЛАДИОНИЧАРСКЕ ПРИЧЕ: Побегао ми је аутобус док сам слушао резултате, а моја жена није ни приметила да ме нема (ВИДЕО)

"Кладионичарске приче" су нови видео-пројекат компаније Новости намењен свим љубитељима спортског клађења који ће моћи да уживају у занимљивим причама наших гостију.

01. 12. 2023. у 15:20 >> 20:00

Коментари (7)

ЈАСНА ПОРУКА СВЕШТЕНИКА: Боље да не славите славу, него да то чините на овај начин