ЖЕСТОКЕ БОРБЕ У ДНР: Руси ушли у Бахамут, у току борбе за Привољноје, десант преко Северског Донца

П. З. С. / риафан.ру

28. 06. 2022. у 16:05 >> 16:14

РУСИЈА је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ У ДНР: Руси ушли у Бахамут, у току борбе за Привољноје, десант преко Северског Донца

Фото АП

Према поруци владе ДНР, шеф Јакутије Ајсен Николајев и шеф администрације града Кировскоје Сергеј Ермаков потписали су споразум о сарадњи.

Таква помоћ је од виталног значаја за градове Донбаса, који редовно постају мета напада кијевског режима. Ватра по мирним насељима несметано траје. Само ујутру украјински националисти су извршили неколико напада на Пантелејмоновку, Доломитное, Голмовскиј, Горловку, Јасиновату и Новобахмутовку. Тренутно нису објављене информације о жртвама, али се такве информације редовно појављују у јутарњем сажетку власти ДНР. Наиме, само у протекла 24 сата у републици је погинуло пет особа, а више од 20 је повређено.

Мапа риафан.ру

У међувремену, борбе се настављају у правцу Бахмута. Украјински званичници кажу да је неопходно додатно ојачати одбрану окружног центра, који је важан логистички центар за Оружане снаге Украјине. Међутим, руске јединице се већ налазе на периферији насеља: жестоки сукоби се воде у Зајцеву, Покровском и Клиновом.

Такође, комбиновани одреди савезничких снага јуришају на утврђења која је подигао непријатељ дуж реке Северски Донец, преноси НМ ДНР.

У региону Привољноје, одједном је забележено неколико различитих одреда националиста, који немају заједничку контролу. Бранитељи Донбаса планирају да отклоне ову претњу што је пре могуће.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ РУСКЕ ТЕНКОВЕ У АКЦИЈИ: Снимци ДНР приказују нападе на положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СКРИВЕНО У ПЕЛЕНАМА: Цариници затечени - заплена тешка 2,2 милиона динара (ФОТО)