НАТО ЈАЧА ИСТОЧНО КРИЛО: Канада разместила два ратна брода у Балтику и северном Атлантику

Танјуг

27. 06. 2022. у 08:30

КАНАДА је распоредила још два ратна брода у Балтичком мору и у северном Атлантику, који су се придружили пару фрегата које се већ налазе у том подручју, у покушају да се ојача источно крило НАТО-а у јеку рата у Украјини.

НАТО ЈАЧА ИСТОЧНО КРИЛО: Канада разместила два ратна брода у Балтику и северном Атлантику

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Frontline Pros

- Канадски бродови Кингстон и Самерсајд биће на четворомесечном задатку у оквиру мера одвраћања у централној и источној Европи покренутих 2014. године након што је Москва анектирала Крим - наведено је у недељу у саопштењу канадске морнарице, преноси лондонски Гардијан.

У саопштењу се наводи и да ће до октобра канадски бродови учествовати у поморским вежбама чишћења мина и одржавати "високу борбену готовост", што ће омогућити да брзо и ефикасно реагују у подршци свим операцијама НАТО-а.

Требало би да се канадски ратни бродови Халифакс и Монтреал у јулу врате у матичне луке из операције назване "Уверавање", која је праћена највећим размештањем канадске морнарице у иностранству.

У мисији је и око 700 канадских војника размештених у Летонији у оквиру артиљеријских снага и војне службе за електронско ратовање, као и неколико борбених авиона канадског ратног ваздухопловства.

БОНУС ВИДЕО:

МАНЕВРИ БАЛТИЧКЕ ФЛОТЕ: Погледајте вежбе посада на 60 бродова

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему