ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ УЧИТЕЉА КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО МАСАКР У ШКОЛИ: Рекао деци да се праве да спавају како не би била убијена (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

08. 06. 2022. у 18:39

АРНУЛФО Рејес, учитељ који је рањен у пуцњави у школи у Увалдеу у Тексасу критиковао је полицију и назвао их "кукавицама" јер нису реаговали на време, док је убица пуцао на ђаке.

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ УЧИТЕЉА КОЈИ ЈЕ ПРЕЖИВЕО МАСАКР У ШКОЛИ: Рекао деци да се праве да спавају како не би била убијена (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Twitter printscreen/АБЦ

У мучном интервјуу за АБЦ њуз открио је да је рекао својим студентима да се претварају да спавају током пуцњаве.

Једанаест њих је умрло, а сада је познато да је нападач више од једног сата вребао ову и суседну учионицу, док је полиција стајала у холу.

- Имао си панцир. Ја нисам имао ништа - рекао је учитељ о полицији.

Пуцњава је однела животе 21 особе, укључујући 19-оро мале деце. Напад 18-годишњег Салвадора Рамоса довео је до обнове националне дебате о прописима о оружју.

Фото АП

 

Рејес, наставник четвртог разреда који се овим послом бави 17 година, рекао је да је мислио да ће "дан бити добар" када је кретао у школу на дан напада.

Ученици су гледали филм када је кренула пуцњава. Рекао им је да се сакрију испод столова и праве се да спавају, како су их учили. Али нападач је ушао кроз суседну учионицу и почео да пуца.

Учитељ Рејес је упуцан, а затим је послушао савет који је дао својим студентима и претварао се да спава.

Док је лежао близу свог стола, могао је да чује полицију која је ушла у школу само неколико минута након нападача.

Ипак, више од једног сата је прошло пре него што је полиција ушла у учионицу и убила Рамоса.

- Молио сам се и молио се да не чујем да нико од мојих ученика не говори - рекао је он, додајући да је веровао да ће умрети.

Фото АП

 

- Један од ученика из друге учионице је викао: "Овде смо полицајче. Овде смо", али они су већ отишли. Онда је убица устао иза мог стола и поново почео да пуца.

Након првобитних опречних информација, полиција сада каже да је убица био затворен у учионици 77 минута пре него што су они провалили врата.

Полиција Увалдеа суочила се са тешким критикама због одлагања акције. Учитељ Рејес је рекао да се "осећа као да га је полиција изневерила".

- Нема оправдања за њихове поступке и никада им нећу опростити - навео је он.

Током напада, деца су махнито звала Хитну помоћ да пријаве више жртава које су убијене из ватреног оружја. Забринути родитељи су такође покушали да уђу, али их је полиција физички спречила у томе.

Истражитељи кажу да поруке од деце нису преношене полицајцима на лицу места, који су чекали да стигне још снага пре него што су се суочили са убицом.

БОНУС ВИДЕО - ТРАГЕДИЈА У ИРАНУ: Воз исклизнуо из шина, велики број настрадалих

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

МОЖЕ СТОМАК ДА ЗАБОЛИ Србин купио крофну са кремом - остао у шоку кад ју је пресекао и видео шта има у њој (ФОТО)