СИМФЕРОПОЉСКА И КРИМСКА ЕПАРХИЈА УКРАЈИНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ: Остајемо под омофором Његове Светости Патријарха московског и целе Русије

Танјуг

28. 05. 2022. у 20:24

СИМФЕРОПОЉСКА и кримска епархија Украјинске православне цркве (УПЦ) одбила је да на Сабору гласа за независност од Руске православне цркве.

СИМФЕРОПОЉСКА И КРИМСКА ЕПАРХИЈА УКРАЈИНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ: Остајемо под омофором Његове Светости Патријарха московског и целе Русије

Фото: Профимедиа

- Симферопољска и кримска епархија остаје под омофором Његове Светости Патријарха московског и целе Русије - саопштила је данас прес-служба те епархије, преноси Интерфакс.

У саопштењу се истиче да је делегација Симферопољске и кримске епархије једногласно гласала против усвајања одлуке Сабора и предложених измена и допуна повеље УПЦ, према којима она постаје независна.

Додаје се да је митрополит симферопољски и кримски Лазар скренуо пажњу члановима Сабора да је тренутни канонски статус УПЦ као самоуправног дела Руске православне цркве оптималан.

Сабор УПЦ, који је одржан дан раније у Кијеву, изразио је неслагање са ставом патријарха Кирила у вези са ратним дејствима у Украјини и усвојио измене и допуне повеље УПЦ, које значе њену потпуну независност.

Касније се испоставило да ове промене неће утицати на све епархије УПЦ, а посебно неће имати значаја за Доњецку епархију.

 

БОНУС ВИДЕО:

ВОЈСКА ДНР У "АЗОВСТАЉУ": Погледајте изблиза рушевине челичане и тајне подземне просторије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЦЕНА КОЈА СЕ ПРЕПРИЧАВА: Малишан одговорио ТАЧНО на Путиново питање, а он га је ИСПРАВИО - нема граница! (ВИДЕО)