НАЦИСТИ АЗОВА И АЈДАРА УЗЕЛИ ЦИВИЛЕ КАО ШТИТ: Генерал Мизинцев навео да је наоружање постављено вртићима, црквама и болницама

П. З. С. / риа.ру

17. 05. 2022. у 21:09

МИЛИТАНТИ украјинских националних батаљона „Азов“ и „Ајдар“ опремили су положаје у вртићима, црквама и болницама у ДНР, Харковској, Дњепропетровској области и Запорожју, генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Националног центра за контролу одбране Русије Федерације, рекао је у уторак.

НАЦИСТИ АЗОВА И АЈДАРА УЗЕЛИ ЦИВИЛЕ КАО ШТИТ: Генерал Мизинцев навео да је наоружање постављено вртићима, црквама и болницама

Фото: Профимедиа/Илустрација/Википедија


-Неонацисти батаљона Азов: у Мирнограду Доњецке Народне Републике, у згради вртића број 19, који се налази у микроокругу Восточни, и интернату дуж улице Л.Чајкина, опремљени су упоришта и касарне, а оклопна возила и артиљерија су смештени у непосредној близини стамбених насеља, рекао је генерал.

Он је појаснио да су милитанти Азова (против којих су покренути кривични поступци у Руској Федерацији) у Боровој, у области Харков, опремили касарне у згради школе и у вртићу Берјозка, а на територије су поставили тешку војну опрему, артиљерију и МЛРС. У подруму цивиле са децом насилно држе националисти.

Поред тога, милитанти батаљона Аидар поставили су ватрене положаје, распоредили артиљерију и МЛРС на територији Богородичиног храма у Павлограду Дњепропетровске области, у непосредној близини густо насељених стамбених насеља. У Запорожју су нацисти поставили ватрене положаје и поставили складишта муниције на ниже спратове болница које се налазе на Саборној авенији и улици Победи. Истовремено, болничко особље и пацијенти држе се као живи штит.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ "АЛИГАТОР" И "КРОКОДИЛ" У АКЦИЈИ: У бришућем лету јуре ка украјинским положајима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије