МЕДВЕДЕВ ИМА АТОМСКУ ПОРУКУ ЗА НАТО: Нуклеарни штит ће помоћи у смиривању оних који би да гурну Русију у трећи светски рат

Novosti online

17. 05. 2022. у 20:22

НУКЛЕАРНИ штит обезбеђује независност Русије и помаже у смиривању оних који покушавају да нашу земљу гурну у трећи светски рат, изјавио је заменик председника Савета за безбедност Дмитриј Медведев.

МЕДВЕДЕВ ИМА АТОМСКУ ПОРУКУ ЗА НАТО: Нуклеарни штит ће помоћи у смиривању оних који би да гурну Русију у трећи светски рат

Фото: Принтсцреен

Он је још додао да Русија неће допустити трећи светски рат, али у случају напада на земљу, даће веома моћан одговор.

Он је у уторак у Сарову, где се налази Руски федерални нуклеарни центар, одржао састанак о перспективама развоја Националног центра за физику и математику (НЦФМ).

-Налазимо се у Сарову, где се преко 75 година ради на развоју нашег домаћег нуклеарног потенцијала, нуклеарног оружја, врше се истраживања која су усмерена на усавршавање наших могућности, обезбеђење ефикасности. И, наравно, треба поменути историјску заслугу оних, који су овде радили, а захваљујући којима је био створен нуклеарни штит за Русију и наше савезнике, који омогућава нашу независност током много година. И, чак помаже у смиривању оних који покушавају да гурну нашу земљу у трећи светски рат, истакао је Медведев.

Он је такође нагласио да Русија неће допустити трећи светски рат, али да ће у случају напада на земљу дати веома моћан одговор.

-Арсенал модерног, поузданог и ефикасног наоружања и данас смирује амбиције оних који би да својим и туђим снагама започну трећи светски рат. Нећемо допустити такву ситуацију. Али, принуђени смо да стално подсећамо да смо у случају напада на нашу земљу способни да дамо моменталан и веома моћан одговор. Одбићемо сваку агресију која је претња нашој држави, истакао је Медведев.

Он је нагласио да, „нажалост, слични испади данас нису ретки и од стране оних држава које су заузеле отворено непријатељски став према нашој земљи и оних који примењују русофобну реторику“.

Медведев је такође оценио да Русија има чиме да се супротстави спољном притиску и да су пројекти који се реализују у Саратову пример тога. Он је такође додао да је Москви јасно да мора да одговори на изазове са којима је суочена и да коригује своје планове.

-У овом случају морамо се сетити наших могућности, које су биле овде створене. А, најважније је да наши противници то не забораве, закључио је руски званичник.

Национални центар за физику и математику (НЦФМ) формиран је по налогу руског председника Владимира Путина.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО: РУСИЈА ТЕСТИРАЛА С-500! Погледајте снимак - ПВО систем оборио балистичку ракету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ПУТОВАТИ У СЕПТЕМБРУ: Ево које државе траже ковид тестове