(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Украјински контранапад код Изјума, заузета Малиновка код Запорожја; Разарајуће бомбардовање Азовстаља

П. З. С. / телеграм@voenkorKotenok

18. 04. 2022. у 22:10

У ТОКУ је 54. дан Руско Украјинског рата. Руска војна техника, након што се повукла испод Кијева, стигла је до ослобођеног Изјума, у Харковској области где ће ускоро почети да се окружује најспособнији део украјинске војске.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Украјински контранапад код Изјума, заузета Малиновка код Запорожја; Разарајуће бомбардовање Азовстаља

Фото Танјуг/АП/printscreen telegram vysokygovorit/youtube rt

Битка за Мариупољ приводи се крају, након чега се очекује продор на север и у Донбас те стварање тзв. Павлоградског котла. У међувремену, наставља се уништавање пво система, концетрација украјинске војске, складишта нафте и стратешких објекти широм земље.

Војни експерт Борис Рожин дао је кратак резиме стања на фронту за телеграм канал @военкорКотенок.


МАРИУПОЉ
После интензивног бомбардовања, почело је чишћење Азовстаља. Чишћење се наставља и у Приморском крају, где поједине групе украјинских војника и даље пружају отпор. Челичана Иљич је потпуно очишћена. У ствари, остаје да се очисти Азовстаљ.


НИКОЛАЕВ
Борбе средњег интензитета на селу између Николајева и Херсона, стране не спроводе велике офанзивне операције. На обе стране долази до гомилања снага за накнадне акције.

ОДЕСА
Нема значајних промена. Непријатељ и даље најављује претњу искрцавањем, али Црноморска флота радије радије ствара такву претњу него да је спроводи, задржавајући део непријатељских снага у близини Одесе.

Илустрација риафан.руЗАПОРОЖЈЕ
На линији фронта Каменскоје-Орехов-Гуљаиполе без промена. Источно од Гуљајпоља, према изјавама Оружаних снага Украјине, дошло је до напредовања Оружаних снага РФ, заобилазећи Гуљајпољ. АФУ је изгубила село Малиновка.

НОВОМИХАЈЛОВКА—УГЛЕДАР—ВЕЛИКА НОВОСЕЛКА
Није забележен значајан напредак Оружаних снага РФ и војске ДНР. У основи, постоји ватрени пораз непријатељских снага.

МАРИНКА
Нема значајних промена. До сада није било могуће проћи војску ДПР иза депоније.

АВДЕЈЕВКА
У индустријском комплексу Авдиивка нема промена. Северно од Авдијевке, борбе се настављају у области Новобахмутовке и у области Троицког. Промоција у Њујорк још није забележена.

ЛНР
Заузет је град Кременнаја. Промоција је и у Попасни и околини. У пограничним борбама на јужној периферији града. Северодоњецк и Лисичанск су непромењени.
Девет.


ИЗЈУМ
Оружане снаге РФ воде борбе у правцу Барвенкова и Славјанска. Део територије североисточно од Оскола је очишћен. Непријатељ покушава да изврши контранапад на Изјумску групу како би обуздао њену офанзивну активност. Борба је овде супер интензивна. Оружане снаге Украјине трпе велике губитке у људству и опреми.
Десет.


ХАРКОВ
Нема значајних промена. Као и раније, борбе северно од града и велики артиљеријски дуели који уништавају села северно од Харкова и северне периферије Харкова. Такође, Оружане снаге Украјине покушавају да буду активне у области Чугујева како би покушале да затегну бок групе Изјум.

Оружане снаге Украјине саопштавају да су Оружане снаге РФ почеле другу фазу операције у Донбасу. Оружане снаге Руске Федерације то још нису званично саопштиле. Међутим, данас је дошло до одређеног померања, плус су напади на Оружане снаге Украјине и војну инфраструктуру Украјине у порасту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

ЉУБАВ КОЈА ТРАЈЕ СКОРО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ: Лепа супруга глумца Ненада Окановића (ФОТО)