ОЖИВЕЛИ ДУХОВИ ТРЕЋЕГ РАЈХА: Расизам према Русима у Немачкој све јачи, чак и руску децу у школама терају да се одричу Путина

М.Ђорђевић

09. 03. 2022. у 16:38

У Немачкој су све присутнији најгори и најпримитивнији расистички начини понашања, наводи немачки публициста Тео-Пол Ловенгруб.

ОЖИВЕЛИ ДУХОВИ ТРЕЋЕГ РАЈХА: Расизам према Русима у Немачкој све јачи, чак и руску децу у школама терају да се одричу Путина

Фото: Профимедиа

У чланку „Дерусификација у току“ аутор је сакупио све манифестације русофобије у Немачкој после почетка специјалне операције Русије у Украјини, наводи ЕА дејли.

- Суграђани који говоре руски саветују своју децу да промене имена у псеудониме и да не говоре руски на улици, како не би постали жртве насиља. Школарци руског порекла су приморани да се јавно кају пред својим друговима из разреда и „одричу се Путина“. А да бисте добили добре оцене у сертификату, морате „тачно“ одговорити на питања о Украјини, пише Ловенгруб. 

Он такође наводи да у Немачкој културне личности руског порекла, које одбијају да говоре против Русије бивају отпуштене, бојкотоване или маргинализоване.

- Лекари одбијају да лече „Русе и Белорусе”, Русе не служе у ресторанима, руске камионџије туку, Русима ускраћују услуге таксија, руски ТВ канали су забрањени, а

„писма мржње“ се убацају у поштанске сандучиће Руса који тамо живе, пише овај аутор.

Фото: Профимедиа

Он истиче да „исти људи који су пре годину и по дана, у контексту протеста "Црни животи су важни" , били одлучни да се боре до краја против било каквог облика „групне мизантропије“, „дискриминације“ и „расизма“, сада и сами упадају у најгоре, најпримитивније расистичке обрасце понашања“.

Публициста, упоређујући ситуацију са Јеврејима у Трећем Рајху, примећује:

„А онда ће поново питати: како смо могли да дођемо до овога? Одговор је данас очигледан: зато што је у земљи, тако опсесивно заглибљеној у сопствену историју, истина да нас та историја ничему није научила.”

БОНУС ВИДЕО: СПЕКТАКУЛАРАН СНИМАК ИЗ ЈЕРМЕНИЈЕ: Посебна честитка за 8. март - осмица прелази у слова „З“ и „В“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (10)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности