ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Рад амбасада фактички блокиран због хакерских напада

Танјуг

01. 03. 2022. у 18:55

ПОРПАРОЛ руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас за ТВ канал "Русија-24" да су сајтови руских амбасада суочени са хакерским нападима "сајбер терориста" из Украјине.

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Рад амбасада фактички блокиран због хакерских напада

Фото: Профимедиа

- Наше амбасаде су се нашле под незапамћеним хакерским нападима на телефоне, које спроводе сајбер терористи из Украјине. То траје годинама. Покушали смо да на то укажемо посебним каналима и покренули смо то питање на међународним платформама. То траје већ дуги низ година - рекла је Захарова.

Како је навела, рад амбасада је "фактички блокиран", што је нанело штету цивилима којима су потребни помоћ и консултације.

- Сједињене Америчке Државе, Уједињено Краљевство и Европска унија треба да схвате да извођењем овакве врсте хакерског напада задају ударац сопственим грађанима који траже помоћ од руских амбасада у вези са транзитним путовањима, издавањем докумената и другим питањима - поручила је она.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ИСПАЛИЛА РАКЕТУ НА РУСИЈУ: Откривено да ли има повређених

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

40 ГОДИНА ЧУВАЛИ ЈЕЗИВУ ТАЈНУ У ШУПИ: Отац и син починили незапамћен злочин - полицајци били у шоку после открића (ВИДЕО)