БУГАРСКИ НОВИНАР: Западна хистерија о наводној руској инвазији је скретање пажње, Украјину и Грузију неће примити у НАТО

Novosti online

28. 01. 2022. у 23:45

ХИСТЕРИЈА у медијима о намерама Русије да изврши „инвазију“ на Украјину је покушај скретања пажње са захтева које је Москва упутила НАТО-у, изјавио је новинар, водитељ „Бугарског националног радија“ Петар Волгин.

БУГАРСКИ НОВИНАР: Западна хистерија о наводној руској инвазији је скретање пажње, Украјину и Грузију неће примити у НАТО

Фото: Танјуг/АП

-Свет који је живео за време апсолутне америчке хегемоније више не постоји. Сада постоји свет у коме равноправне улоге имају земље попут Русије, Кине, а САД се не могу понашати онако како су се понашале почетком деведесетих година, рекао је Волгин у интервјуу за сајт „Поглед“.

Према његовим речима, Москва схвата да НАТО никада неће пристати на захтев да повуче снаге Алијансе из појединих земаља, али ће постићи нешто друго: НАТО ће пристати на захтев да не прими ни Украјину ни Грузију у своје редове.

-Они неће моћи да их прихвате, јер би то заиста значило рат, уверен је Волгин.

Такође је прокоментарисао ситуацију у којој се Бугарска нашла. Он је обратио пажњу на изјаву премијера Кирил Петкова који је рекао да је Бугарска направила свој избор 2004. године када је ушла у НАТО.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО: РАТНЕ ИГРЕ ВЕЛИКИХ РАЗМЕРА - Хиљаду руских, узбекистанских и таџихистанских војника у акцији

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АКО ОТВОРИМО ЛУКЕ, РАЗМОТРИТЕ УКИДАЊЕ САНКЦИЈА: Русија одговорила на захтев УН за отварање приступа лукама у Црном мору