ТРИ ЕЛИТНЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ КРЕЋУ КА ДОНБАСУ: Бригаде за извођење офанзивних операција спремне, Кијев планира хаос

Новости онлине/Ђ. М.

28. 01. 2022. у 09:34

ПРЕДСТАВНИК Народне милиције Доњецке Народне Републике рекао је новинарима да Кијев планира да у Донбас пребаци најопремљеније механизоване, брдско-јуришне и ваздушно-јуришне бригаде, пише РИА Новости.

ТРИ ЕЛИТНЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ КРЕЋУ КА ДОНБАСУ: Бригаде за извођење офанзивних операција спремне, Кијев планира хаос

Фото: Инстаграм/Министарство одбране Украјине/Википедија

- Команда Оружаних снага Украјине планира да ускоро распореди још три бригаде у зону сукоба на истоку земље – 72. одвојену механизовану, 10. посебну брдско-јуришну и 80. ваздушно-јуришну бригаду, које се тренутно сматрају најборбенијим и најспремнијим за извођење офанзивних акција - рекао је портпарол.

Он је објаснио да је, према информацијама којима располаже Народна милиција ДНР, руководству "Украјинске железнице" Министарство одбране Украјине наложило да од 3. до 10. фебруара спреми возове за превоз наоружања, војне опреме и људства ових бригада.

- Раније су ове бригаде попуњене људством, наоружањем, војном опремом и муницијом - рекао је представник Народне милиције.

Министарство спољних послова Русије је навело да је Кијев послао половину целокупног особља оружаних снага Украјине у правцу Донбаса. Москва је изразила забринутост због пребацивања војне опреме из земаља НАТО-а на руске границе и повећања броја западних инструктора у Донбасу.

БОНУС ВИДЕО: Најновији руски дрон "Орион" разнео мету у парампарчад

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

БЕТ ОЛЕ ПОКЛАЊА ПОТПИСАН ДРЕС АЛЕКСАНДРА МИТРОВИЋА! Сазнај како до поклона