ЕВАКУАЦИЈА ДИПЛОМАТА ЈЕ БИЛА ПРЕУРАЊЕНА Дмитриј Кулеба: Није било суштинских разлога за то

Танјуг

25. 01. 2022. у 09:29

ОДЛУКА о евакуацији дипломата и њихових чланова породице из Украјине, коју је у понедељак објавило неколико земаља, преурањена је, оценио је данас украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба.

ЕВАКУАЦИЈА ДИПЛОМАТА ЈЕ БИЛА ПРЕУРАЊЕНА Дмитриј Кулеба: Није било суштинских разлога за то

Фото: ЕПА

На територији Украјине имамо 129 дипломатских представништава. Четири представништва су саопштила да почињу да евакуишу своје дипломате из безбедносних разлога. Преостала су навела да не виде разлоге за евакуацију, и да ће наставити да раде са комплетним особљем, укључујући чланове породица дипломата - изјавио је Кулеба за украјинску ИЦТВ, а наводи руска агенција ТАСС.

Он је, међутим, додао да сматра да је одлука о евакуацији била преурањена.

- Није било суштинских, практичних разлога за то. Не желим да минимизирам ситуацију или ниво претње, али све би требало да буде добро осмишљено и урађено на време - изјавио је Кулеба.

Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Алексеј Данилов је јуче изјавио да су амбасаде Аустралије, Уједињеног Краљевства и САД најавиле евакуацију свог дипломатског особља из Украјине.

Како наводи ТАСС, Запад и Кијев су у последње време ширили тврдње о наводној потенцијалној инвазији Русије на Украјину, што је портпарол Кремља Дмитриј Песков окарактерисао као “празне и неосноване“ тврдње које имају да циљ да допринесу ескалацији тензија.

БОНУС ВИДЕО: РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ „КАМОВ-32“ СТИЖУ У СРБИЈУ: Најбоља машина за гашење пожара

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗАРАЖЕН МУШКАРАЦ: Први случај мајмунских богиња забележен на Малти