ЛОНДОН БИРА КИЈЕВУ "ПРОРУСКОГ" ПРЕМИЈЕРА: Пропагандни рат Запада против Русије сада је стигао чак и до успостављања нове украјинске владе

Б. Влаховић - дописник из Москве

24. 01. 2022. у 23:18

У СКЛОПУ пропагандног рата против Москве, лансирана је из Лондона вест да Руси намеравају да поставе у Украјини марионетску владу на чијем би челу био бивши посланик Врховне раде Јевгениј Мурајев (45).

ЛОНДОН БИРА КИЈЕВУ ПРОРУСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Пропагандни рат Запада против Русије сада је стигао чак и до успостављања нове украјинске владе

Фото: Printskrin

Да апсурд буде већи, Мурајев живи у Великој Британији, а у Русији му је забрањен улаз на три године. Он је стављен на руски списак непожељних лица из Украјине још 25. децембра 2018. Ту информацију први је исмејао управо Мурајев.

- Наравно да су све то бајке, то о формирању некакве проруске владе - казао је Мурајев.

- Али такве приче су опасне, поготово сада када се ствара нервоза и атмосфера могућег рата Русије и Украјине. Нелогично је да Руси рачунају на човека коме су забранили улазак у земљу.

Мурајев тврди да му није познато због чега су Британци, тачније министарка спољних послова Велике Британије Лиза Трас, баш њега одабрали да би пласирали лаж око избора "проруске владе" у Кијеву. Он истиче да су њега Британци употребили за своје геополитичке конфронтације против Русије.

А из Москве, портпаролка МИП-а Русије Марија Захарова је позвала Лондон да престане да се бави провокацијама и објављује бесмислице.

Фото АП

Да сачувају углед својим обавештајним службама, сада Британци тврде како су списак могућих проруских кандидата за марионетску владу у Кијеву направили "експерти". Какви су то експерти доказ је да нису знали да је Мурајеву забрањен улазак у Русију на три године и сав новац на рачунима у банкама му је блокиран. Такође су му блокиране и хартије од вредности које има у Русији.

Како су ти самозвани "експерти" направили списак људи који би могли бити у марионетској влади није тешко погодити. Довољно је погледати који су украјински политичари критиковали власти после пуча у Кијеву 2014. године. Мурајев је био председнички кандидат 2019, али се одрекао кандидатуре у корист Александра Вилкуља, са којим се договорио да ће бити премијер ако заједно победе. Међутим, освојили су мало гласова.

Мурајев се није плашио да јавно говори да је велика грешка што је Украјина дала свој суверенитет "прекоокеанским спонзорима из САД". Мурајев рат на истоку Украјине сматра унутрашњим конфликтом. Он је критиковао што су Русима одузета права у Украјини, а председника Зеленског што није дозволио да се користи руска вакцина против ковида 19, иако у то време Кијев није могао да набави било коју вакцину.

ЕКОНОМИСТА И ВЛАСНИК ТВ КАНАЛА

Јевгениј Владимирович Мурајев (на слици) по образовању је економиста. Био је два пута посланик украјинског парламента. У парламент је дошао као члан Партије региона председника Виктора Јануковича. Касније је основао своју партију Наши. Мурајев је 2014. постао главни власник ТВ канала News One, а касније је основао кабловску ТВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЉСКИ ПЛАЋЕНИЦИ У ПАВЛОГРАДУ? Наоружани противтенковским топовима т-12 “рапир”и америчком техником