ВУЛИН: Није Вучић довео Рио Тинто, него га је довела власт жутог олоша која је дошла после петог октобра

Новости онлајн

21. 01. 2022. у 11:15

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин гостујући на телевизији Курир истакао је да је подржао став Владе Србије по питању Рио Тинта, али да је имао другачије ставове од осталих чланова Владе и да је проблеме у вези са Рио Тинтом требало да решавају ресорни министри, а не председник Србије Александар Вучић.

ВУЛИН: Није Вучић довео Рио Тинто, него га је довела власт жутог олоша која је дошла после петог октобра

Фото: З. Јовановић

Министар полиције и лидер ПС-а Александар Вулин је нагласио да је Рио Тинто одговорност и посао ресорних министара, а не председника Вучића.

- Ја сам на Влади имао мало другачије ставове. Наравно, подржао сам одлуку Владе. Прво, сматрам да читав случај Рио Тинто није смео да буде вођен на тај начин. Није смео Александар Вучић да буде тај који треба на себе да преузме све то, то је посао Владе. То је посао ресорних министара. Што ресорни министри нису били у Недељицама? Што ресорни министри нису објашњавали људима? Што ресорни министри нису рекли - избацићемо Рио Тинто? Што ресорни министри нису преузели на себе ту одговорност? Него мора Вучић да иде. На седници Владе сам рекао да је то за мене неприхватљиво, да сматрам да министри морају да преузму своју одговорност. Знате, то је као кад би председник Вучић одлазио да хапси клан Беливук-Миљковић. Па то је мој посао. Ако ја то не урадим, зашто он то треба да ради? Зашто он на себе то треба да преузме? Довољно је што ми је дао подршку и што је дао Министарству унутрашњих послова безрезервну подршку да разбијемо тај крволочни клан и све друге кланове. Он је то урадио, шта више од тога треба да уради? Као што видите, на себе је преузео све протесте. Сву мржњу, све сукобе, отишао да лично решава проблеме. То смо требали да радимо ми, то је посао Владе - рекао је министар унутрашњих послова Вулин.

Министар Вулин је поручио да они који су довели Рио Тинто сада или немају став или протестују против Рио Тинта и још једном је подсетио да није Александар Вучић довео Рио Тинто, већ власт која је дошла после петог октобра. 

- Треба оправдати дневнице. Рокфелер кад даје паре, он очекује да их оправдате. Није нелогично да када Рокфелер да новац господину Манојловићу, да очекује да тај новац буде оправдан. Ако то значи да стојиш на киши испред Владе Србије, без обзира на то шта је Влада Србије одлучила, ти стојиш на киши испред Владе Србије, не чекајући шта је Влада Србије одлучила и само налазиш начин како да свој ангажман продужиш.

Није ствар да ли ће се нешто експлоатисати или неће, ни ви ни ја нисмо стручни да расправљамо о томе. Као што видите, ништа се није десило, ништа није урађено. Врло је занимљиво да они који су довели Рио Тинто сада или немају став или протестују против Рио Тинта. Није Александар Вучић довео Рио Тинто, него га је довела власт жутог олоша која је дошла после петог октобра. Они су их довели, а сад је то одједанпут проблем Александра Вучића - казао је министар полиције и председник ПС-а Александар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КО ЈЕ ТЕЛОХРАНИТЕЉ МАКСИМ? Сенка Зеленског - од оптужби због везе с моћним олигархом, до шефа Службе безбедности