ЗАСТРАШУЈУЋА ФРАЗА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Једним потезом охлађене главе у САД и НАТО-у

Novosti online

18. 01. 2022. у 15:00

ЗАСТРАШУЈУЋА фраза руског министра спољних послова Сергеја Лаврова охладила је жар САД и НАТО-а и буквално их посадила за преговарачки сто о безбедности, сматра политички аналитичар Јаков Кедми.

ЗАСТРАШУЈУЋА ФРАЗА СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Једним потезом охлађене главе у САД и НАТО-у

Фото: ЕПА

Према запажањима бившег шефа тајне службе Натив, тон у дебати између САД и других држава колективног Запада значајно се променио последњих дана.

Према речима Кедмија, то може бити директно повезано са говором Сергеја Лаврова током велике конференције за штампу. Шеф дипломатског ресора је јасно ставио до знања да Москва нема бесконачно стрпљење и да неће стално чекати обећања са запада. Исти став изнео је и званични представник Кремља Дмитриј Песков.

- Оно што је Лавров рекао је веома озбиљно. А Лавров је рекао једноставну фразу: „Наше стрпљење је готово." Русија током ових преговора никоме није претила, али треба узети у обзир оно што је Путин рекао Бајдену, када је почео да прети санкцијама. Он је рекао да САД ризикују да ће Русија прекинути све односе са њима и са Западом. Русија нема право да не победи у овој борби - рекао је Јаков Кедми у емисији „Вече са Владимиром Соловјевим“.

Фото: ЕПА/Принтсцреен

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)