ПУТИН О ВАКЦИНАЦИЈИ: Људе који су примили Спутњик В не треба спречавати да путују

Novosti online

05. 12. 2021. у 20:16

ПО питању вакцинације против вируса корона Русија се труди да иде путем убеђивања, а не присиле, изјавио је руски председник Владимир Путин.

ПУТИН О ВАКЦИНАЦИЈИ: Људе који су примили Спутњик В не треба спречавати да путују

Фото: Танјуг/АП Пхото

-Најважнији задатак је вакцинација становништва. Покушавамо да се боримо против предрасуда, везаних за неприхватање вакцинације, рекао је Путин у разговору са директором хуманитарне организације Црвени крст и Црвени полумесец Франческом Роком.

Он је истакао да, очигледно, таква политика даје потребне резултате, посебно у последње време.

Руски лидер је изразио наду да ће Црвени крст и Црвени полумесец помоћи промовисању руске вакцине Спутњик Ве (Sputnik V). Он је подсетио да је до сада 200 милиона људи примило наведени руски препарат.

-Међутим, људи који су примили руску вакцину „Спутњик Ве“ треба да имају могућност, као људи који су примили друге вакцине, да слободно путују и да се осећају пуноправним грађанима у глобалном смислу, да њихова права не буду, ни у ком смислу, окрњена, рекао је Путин.

Русија, истакао је руски лидер, пружа помоћ другим државама, испоручујући „Спутњик Ве“, између осталог, и бесплатно. Русија ће проширити овај начин помоћи.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КУПАЦ ИСКЕШИРАО 135 МИЛИОНА ЕВРА: Мерцедес продао најскупљи колекционарски аутомобил на свету