ВИКТОР ОРБАН ОШТРО: Није ме брига шта Брисел каже, не желим да се Венецијанска комисија меша у то како да Мађари одгајају своју децу

Novosti online

03. 12. 2021. у 18:05

МАЂАРСКА ће искористити референдум о својим изменама закона о заштити деце ради јачања своје позиције против Брисела, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

ВИКТОР ОРБАН ОШТРО: Није ме брига шта Брисел каже, не желим да се Венецијанска комисија меша у то како да Мађари одгајају своју децу

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић/Депоситпхотос

Он је у изјави за државни радио рекао да је ова стратегија до сада показала резултате у односима са Бриселом, јер захваљујући референдуму о питањима миграција из 2016. године, нису уведене обавезне квоте о прихвату избеглица, и ниједан мигрант од тада није настањен у Мађарској, преноси мађарска агенција МТИ.

- Није ме брига шта Брисел каже о нашем закону о заштити деце и не желим да се Венецијанска комисија меша у то како да Мађари одгајају своју децу - рекао је он.

Орбан наводи да је Мађарска “морала да користи сопствени здрав разум“ јер у Европи, како тврди, “влада лудило, талас непоштовања према правима родитеља да васпитавају своју децу", укључујући и питање њиховог сексуалног образовања.

- Влада може заштитити интересе земље само ако Мађари подржавају њене напоре - закључио је Орбан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)