АМЕРИКА ПРВО ДА РЕШИ СВОЈЕ ПРОБЛЕМЕ: Русија о организовању „Самита за демократију“

Новости онлајн

01. 12. 2021. у 14:53

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе би требало да реше своје проблеме и превазиђу друштвене поделе код себе пре него што почну да се баве „извозом демократије - наводи се у изјави објављеној на сајту Министарства спољних послова Русије.

АМЕРИКА ПРВО ДА РЕШИ СВОЈЕ ПРОБЛЕМЕ: Русија о организовању  „Самита за демократију“

Фото: Пиксабеј

- Пре него што започну ‘извоз демократије’, позивамо северноамеричке партнере да прво реше проблеме у својој кући и пробају да превазиђу дубок раскол у друштву по питањима етике, вредности, визије своје прошлости и будућности“, наводи се у саопштењу.

У Министарству спољних послова Русије су изјавили да, покушавајући да играју улогу „глобалног демократског лидера - САД већ дужи низ година воде у свету по броју затвореника којих је више од два милиона.

- Услови у многим затворима су понижавајући. Вашингтон наставља да заташкава случајеве мучења у специјалном затвору у Гуантанаму. Специјалне америчке службе имају праксу, која је без преседана за модеран свет, праксу отварања тајних затвора на територијама савезних земаља - напоменули су у Министарству спољних послова Русије.

Такође се примећује да је лобирање у САД заправо легализовани облик корупције.

- Представнике законодавне власти де факто контролише крупни бизнис. Они, како унутар државе тако и ван ње, заговарају пре свега интересе својих ‘спонзора’, који су по правилу приватне корпорације, а не народ и бирачи - подвукли су у Министарству спољних послова Русије.

"Самит за демократију“ је планиран 9-10. децембра. САД су на њега позвале 110 земаља, осим Русије и Кине. Истовремено се на списку позваних налази Тајван који САД, заједно са другим земљама, формално сматрају делом „једне Кине“. Руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов сматра да је овај догађај усмерен против Русије и Кине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ИТАЛИЈАНСКО МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА САОПШТИЛО: У држави тренутно 12 случајева мајмунских богиња