ПЕНТАГОН ОБУЗДАВА "РУСКУ АГРЕСИЈУ": Завршена ревизија глобалног распоређивања америчких трупа

Новости онлине

29. 11. 2021. у 22:17

ПЕНТАГОН је након ревизије глобалног распоређивања својих трупа одлучио да појача војно обуздавање Русије у Европи и створи услове за ефикасније деловање НАТО снага у источној Европи, рекла је Мара Карлин, заменица помоћника америчког министра одбране за политичка питања.

ПЕНТАГОН ОБУЗДАВА РУСКУ АГРЕСИЈУ: Завршена ревизија глобалног распоређивања америчких трупа

Фото: Профимедиа/Илустрација/Википедија

Она је на брифингу у Пентагону представила главне резултате ревизије, пише РИА Новости.

- У Европи, ревизија глобалног распоређивања јача војно обуздавање руске агресије... и омогућава НАТО снагама да делују ефикасније - рекла је Карлинова.

Такође, навела је да ће САД проширити војно присуство и инфраструктуру у Аустралији и на тихоокеанским острвима као део стратегије за обуздавање Кине.

Западни политичари, али и они из балтичких земаља и Пољске, све учесталије дају изјаве о "руској претњи" и могућој инвазији на Украјину.

Русија је више пута изјављивала да неће никога напасти, и да се изјаве о "руској агресији" користе као изговор да се НАТО трупе распореде на руским границама.

Према речима руског председника Владимира Путина, "руска претња је изум оних који желе да уновче своју улогу авангарде у борби против Русије, и да из тога извуку неку корист".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)