ЈАПАН ЗАТВОРИО ГРАНИЦЕ: Због омикрон соја странцима забрањен улазак у земљу

Танјуг

29. 11. 2021. у 08:40

ЈАПАН, у коме до сада није откривен ниједан случај омикрон соја корона вируса, саопштио је данас да ће странцима забранити улазак у земљу како би спречио ширење те нове варијанте ковида-19.

ЈАПАН ЗАТВОРИО ГРАНИЦЕ: Због омикрон соја странцима забрањен улазак у земљу

Фото: АП

- Да би се избегао најгори сценарио и као хитна мера из предострожности, Јапан ће пре свега забранити улазак странаца у земљу од поноћи 30. новембра - рекао је новинарима јапански премијер Фумио Кишида, а преноси агенција Ројтерс.

Јапан се тако придружио Израелу у увођењу најстрожих граничних мера од открића ове варијанте.

Јапански грађани који се враћају из одређених земаља би, према његовим речима, могли бити стављени у карантин у одређеним објектима.

Најновији потез је сигнал брзе ескалације ограничења од петка, када је Јапан саопштио да ће пооштрити граничне контроле за људе који долазе из шест афричких земаља.

Светска здравствена организација (СЗО) је упозорила да би за одлуку о нивоу озбиљности омикрона, који је први идентификован у Јужној Африци, могли бити потребни “дани до неколико недеља”, у недостатку информација у вези са тим да ли се симптоми овог соја разликују од симптома других варијанти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)