"БЛУМБЕРГ": Путин је експерт за држање Запада у напетости

Новости онлајн

27. 11. 2021. у 07:30

РУСКИ председник Владимир Путин је стручњак за држање Запада у напетости, међутим он не жели рат у Украјини, пише амерички лист „Блумберг“.

БЛУМБЕРГ: Путин је експерт за држање Запада у напетости

Фото АП

- Путин је експерт за блефирање и држање Запада у напетости, доводећи односе до ивице пре заокрета без упозорења - констатују аутори чланка.  Према писању „Блумберга“ који се позива на изворе блиске Кремљу, председник Русије не жели „још један рат“ у Украјини, али он мора да покаже да је спреман да се бори ако буде потребно како би се супротставио ширењу присуства НАТО-а у Украјини. 

Руски лидер је, како се наводи, „у свом најужем кругу стао на страну оних који су позивали на стишавање тензија“.  „Људи блиски руководству кажу да је Путин искрен када каже да не планира инвазију“, закључује „Блумберг“. 

Подсетимо, недавно је руски председник Владимир Путин рекао да Москва стално говори о „црвеним линијама“, али партнери Русије се веома површно односе према свим упозорењима. Међутим, како је додао, упозорења у последње време ипак имају одређеног ефекта, јер се код партнера јавила „извесна напетост“. Према речима руског лидера, неопходно је да се то стање што дуже одржи „како им не би пало на памет да на западним границама Русије изазову непотребан сукоб“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)