ЦРНИ РЕКОРД И У БЕЛГИЈИ: Забележен највећи број заражених од почетка пандемије

Танјуг

26. 11. 2021. у 12:05

У БЕЛГИЈИ се тренутно у просеку бележи око 17 хиљада инфицираних на дневном нивоу, а апсолутни рекорд је био у понедељак када је пријављено више од 25.000 инфицираних, што је највећи број заражених у свим досадашњим таласима пандемије.

ЦРНИ РЕКОРД И У БЕЛГИЈИ: Забележен највећи број заражених од почетка пандемије

Фото: Танјуг/АП

Белгијске националне власти од јутрос су у заседању, а очекују се одлуке о додатним рестриктивним мерама и увођење ”лакшег облика затварања земље.”

Упркос високом проценту вакцинације (86 процената одраслих је потпуно вакцинисано) и мерама које су ступиле на снагу прошлог викенда, број заражених корона вирусом у Белгији и даље нагло расте.

У периоду од 16. до 22. новембра у просеку су 16.762 особе биле заражене вирусом сваког дана, што је повећање од 48 одсто у односу на претходних седам дана.

У понедељак, 22. новембра, забележено је укупно 25.365 инфекција, што је највећи број од почетка пандемије у Белгији.

До сада је преко 1,7 милиона људи у Белгији заражено инфекцијом ковид-19, од чега је њих 26.793 преминуло у популацији од 11,5 милиона грађана.

Број смртности на дневном нивоу је такође у порасту и сада износи 36 особа, што је више за 16 процената у односу на претходну недељу.

У белгијске болнице се због последица ковида-19 прима преко 300 људи дневно, а од 3462 пацијента у болницама њих 669 је на интензивној нези, а 363 су на апаратима за одржавање живота.

Очекује се да се белгијске власти данас договоре око нових рестрикција које би могле да донесу потпуно затварање ноћих клубова и барова и ограничење рада других угоститељских објеката.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)