ГЛЕДАО ЈЕ КАКО МУ ВАТРА ГУТА СИНА: Орхан спасавао друге из аутобуса смрти, али своје дете није успео!

Novosti online

24. 11. 2021. у 19:29

ОРХАН Алити је спасавао путнике из аутобуса смрти, али није успео свог сина Висара, који је настрадао са још 45 особа у трагедији која је потресла Балкан, а која се догодила у ноћи између понедељка и уторка на ауто-путу око 40 километара од Софије.

ГЛЕДАО ЈЕ КАКО МУ ВАТРА ГУТА СИНА: Орхан спасавао друге из аутобуса смрти, али своје дете није успео!

Фото: Танјуг

Алити је један од седморо преживелих из незапамћене трагедије, у којој је настрадало и 12 деце.

Непрекидно пита за сина

Овај држављанин Белгије је заједно са Љузимом Сулејманијем из Прешева, држављанином Србије, помагао у спасавању путника из запаљеног аутобуса. Они су успели да разбију задње стакло на аутобусу, чији је предњи крај већ био у пламену. Држављанин Србије је са вереницом из Куманова био на туристичком путовању у Истанбул.

- Орхан и Љуљзим су успели да разбију прозор и помогли су онима који су били у њиховој близини да искоче. Када је искочио, Орхан је сломио ногу, а његов син Висар је остао у аутобусу. Он га је дозивао, викао је: "Скочи, Висаре, скочи!", али, нажалост, дечак је нестао у пламену - рекао је Самет Слити, Орханов брат, за телевизијску станицу Тетово 1. Самет каже да га је Орхан телефоном позвао око 1.30 сати ујутру, непуна два сата после трагедије: - Орхан ми је рекао да је неколико аутомобила прошло поред аутобуса у пламену и да нису желели да стану да помогну. Мој брат је телефоном назвао и супругу, која је остала у Белгији и није са њима ишла у Истанбул. Рекао јој је шта се догодило. Орхан је пребачен у болницу и у стабилном је стању. Непрестано пита за сина да ли је успео да се извуче и да ли су га нашли. Још му нису рекли да је Висар изгорео - додао је Самет. Једна од преживелих је и Зулејха Јашаровски. ББЦ преноси да је 16-годишња тинејџерка успела да се спасе јер је седела близу разбијеног прозора, кроз који је искочила.

Повређена тинејџерка

- Зулејха је још у шоку. Има опекотине на рукама. Опоравља се у болници - рекао је њен отац Аднан, који је допутовао у Софију код ћерке. Дневник Слободен печат преноси да ће неколико македонских доктора помагати бугарским колегама при идентификацији жртава, која мора да се врши помоћу ДНК анализе јер су тела изгорела до непрепознатљивости. Македонски медији преносе и да је туристичка агенција "Беса", која је организовала путовање у Истанбул, од почетка године имала четири пријаве због неправилности у пословању.

Узрок несреће - Петарде и гориво изазвали трагедију?

Дан после трагедије појавиле су се нове спекулације о могућим узроцима трагедије. Портал Инфомакс преноси да је аутобус смрти имао дограђен илегални резервоар капацитета 1.000 литара и да је имао још једну тајну преграду, у којој се наводно налазило преко 30.000 петарди које су шверцоване из Турске у Скопље уочи новогодишњих празника. Наводно су петарде и илегално гориво довели до тога да аутобус изгори тако брзо, што већини путника није оставило довољно времена да се спасу. Један од преживелих је изјавио да је на аутобусу пукла гума, због чега је возач изгубио контролу и ударио у банкину, што је довело до варничења, које је изазвало пожар.

БОНУС ВИДЕО - НОВОСТИ НА МЕСТУ ЕКСПЛОЗИЈЕ: Опасност од нових детонација, чека се долазак јос ватрогасних возила

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛУКАШЕНКО ДАО НАРЕДБУ ВОЈСЦИ: Отворио се нови фронт, то не можемо да занемаримо!