АМЕРИКА ОГРАНИЧАВА МАНДАТ ПУТИНУ: Предлог резолуције у Конгресу да оде с власти 2024. године

Д. Д. С.

19. 11. 2021. у 13:23

ПРЕДЛОГ, који су јуче објавила два члана Представничког дома америчког Конгреса, инсистира на томе да "сваки покушај председника Руске Федерације... да остане на функцији после 7. маја 2024. гарантује непризнавање од стране Сједињених Држава. "

АМЕРИКА ОГРАНИЧАВА МАНДАТ ПУТИНУ: Предлог резолуције у Конгресу да оде с власти 2024. године

Фото: ЕПА

У нацрту се цитира претходни устав земље, пре измена унетих после општенационалног гласања прошле године, који је предвиђао да "једна особа не може да буде на функцији председника Руске Федерације више од два узастопна мандата". Московски званичници осудили су резолуцију.

За руску агенцију РИА Новости први заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове Владимир Џабаров рекао је да ће, ако резолуција ступи на снагу, "то довести до прекида односа Русије са Сједињеним Државама". Џабаров је назвао нацрт "лишеним сваког здравог разума" и није убеђен да ће га Конгрес усвојити.

Секретар за штампу Кремља Дмитриј Песков рекао је да "сваки пут када помислимо да ништа смешније, агресивније, непријатељскије и неконструктивније не може доћи са друге стране океана, покаже се да грешимо..." Према његовим речима, "ово је одлична демонстрација земљама света да се САД званично мешају у унутрашње ствари других нација. Заменик председника Савета Федерације Константин Косачов је предлог назвао мешањем Америке у руске председничке изборе, напоменувши да та "провокација" није "ништа ново и ништа неочекивано" у објави на Фејсбуку.

Двопартијски нацрт резолуције, који су предложили демократа из Тенесија Стивен Коен и републиканац из Јужне Каролине Џо Вилсон, био је одговор на гласање којим је измењен руски устав, што значи да би Путин потенцијално могао да се кандидује за још два мандата. Анкета широм земље у лето прошле године показала је да је 78 одсто Руса гласало за промене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (4)

ОКАНОВИЋ ТОКОМ РАТА ЖИВЕО У ЛАЗОВИЋЕВОМ ДОМУ: Због онога што је учинио за мене, првом сину сам дао име Данило