СИРИЈА ТУЧЕ ИЗ СВИХ ОРУЖЈА: Асадови борци растурају положаје ХТС-а (ВИДЕО)

Novosti online

15. 11. 2021. у 12:32

КАСНО 14. новембра Сиријска арапска армија (САА) гранатирала је полицијску станицу Хајат Тахрир ал-Шама (ХТС), повезану са Ал Каидом, у граду Тафтаназ у источном делу региона Велики Идлиб.

СИРИЈА ТУЧЕ ИЗ СВИХ ОРУЖЈА: Асадови борци растурају положаје ХТС-а (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Наведено је да је станица била гађана са неколико руских артиљеријских граната 2К25 Краснопољ са ласерским навођењем 155 мм.

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, у артиљеријском нападу рањено је троје припадника ХТС-а. САА редовно гађа полицијску станицу ХТС-а. Дана 16. октобра војска је гранатирала главну полицијску станицу ХТС-а у граду Сарамада у северном делу Великог Идлиба. У нападу је убијен командир станице Аднан Абделхамид Џума.

Последњих дана САА је интензивирао ударе на Тафтаназ као одговор на поновљена кршења примирја у Великом Идлибу од стране ХТС-а и његових савезника. Војска је гађала положаје милитаната око града 13. новембра. Такође су коришћени и вођени артиљеријски пројектили Краснопољ.

ХТС и његови савезници су најмање десет пута прекршили прекид ватре између 13. и 14. новембра, наводи Руски центар за помирење у Сирији. Двојица сиријских војника су погинула, а двојица су рањена. Турска, која има велике снаге у Идлибу, не чини ништа да оснажи примирје у Идлибу.

(Србија данас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДЕЦА ДОЗИВАЛА У ПОМОЋ, ПОЛИЦАЈЦИ ЧЕКАЛИ: Срцепарајући снимци током пуцњаве у Тексасу, покренута истрага (ВИДЕО)