НОВИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР: Снимљен први лет руског "Алпиниста" Ка-226Т (ВИДЕО)

Novosti online

13. 11. 2021. у 15:52

КОМПАНИЈА „Ростех“ објавила је снимак првог лета модернизованог хеликоптера Ка-226Т.

НОВИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР: Снимљен први лет руског Алпиниста Ка-226Т (ВИДЕО)

Фото принтскрин Јутјуб

То је први руски хеликоптер чија је конструкторска документација у потпуности дигитална, навели су у корпорацији.

Тестирања Ка-226Т се врши у Националном центру за производњу хеликоптера „Мил и Камов“. Хеликоптер је приказан на Међународном авио-космичком салону 2021, а међународну премијеру ће имати на авиосалону „Dubai Airshow 2021“ који ће бити одржан 14-18. новембра.

Главна особина новог хеликоптера - адаптација на летове на великим висинама, што донекле асоцира и његов радни назив „Алпинист“. Нови хеликоптер има побољшане аеродинамичке карактеристике, док је труп направљен од савремених и лаких материјала. Ка-226Т је добио нов ротор и главни редуктор, а инсталиран је и систем за гориво који је заштићен од удара и хаварија.

Хеликоптер има савремени систем пилотско-навигационе опреме, а опционо се може уградити и систем за кисеоник ако су у питању летови на већим висинама.

Хеликоптер има коаксијалне роторе, односно пар ротора монтираних један изнад другог на концентричним осовинама, они су исте осе ротације, али се окрећу у супротним смеровима. Овакви ротори омогућавају да се боље управља хеликоптером, да се постигне велика брзина подизања, као и могућност полетања са локација које се налазе на великој надморској висини, приметили су у компанији „Ростех“. Такође, хеликоптер може да лети изнад мора и да слети на палубу чак и малих пловила.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОДМАХ ГА БАЦИТЕ У СМЕЋЕ: Ево зашто не треба да се чува картон од јаја