САВЕЗ ПРОТИВ АСАДА: Израел на небу ИСИС на земљи - ирачки и либански Хезболах и Четврта дивизија САА жестоко нападнути!

Novosti online

01. 11. 2021. у 20:04

ЋЕЛИЈЕ ИСИС-а извеле су три одвојена напада на сиријске владине снаге и њихове савезнике у централној Сирији, објавио је лист "Ашарк ал-Авсат" 31. октобра, позивајући се на неименоване изворе.

САВЕЗ ПРОТИВ АСАДА: Израел на небу ИСИС на земљи - ирачки и либански Хезболах и Четврта дивизија САА жестоко нападнути!

Фото: Твитер/@NotWoofers

Према изворима, први напад је био усмерен на положај "ирачког Хезболаха" - Катаиб Хезболах или Харакат Хезболах ал-Нуџаба, који је стациониран између градова Укајрибат и Хамади Еломра у источној Хами. У нападу су погинула четири ирачка борца.

Фото: Принтскрин

Други и трећи напад били су усмерени на неколико војних возила либанског Хезболаха и Четврте дивизије Сиријске арапске армије у близини древног града Палмире у источном Хомсу. Погинуло је пет либанских и сиријских бораца. Уништена су или оштећена и три возила.

Фото: Twitter@IAFsite

Недавно су сиријске владине снаге и њихови савезници појачали своје ваздушне и копнене операције против ћелија ИСИС-а у централном региону. Према недавном извештају Сиријске опсерваторије за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, најмање 31 терориста ИСИС-а је убијен, а више од 50 је рањено у централној Сирији током октобра само током руских ваздушних напада.

Упркос тако великим губицима, ћелије ИСИС-а настављају да раде у централном региону, што су доказали недавни напади у Хами и Хомсу. Побуна терориста у региону се вероватно неће завршити ускоро.

(СрбијаДанас)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КИНА АРОГАНТНО НАРУШАВА МИР Премијер Тајвана о акцијама кинеске војске