РУСКА ВАКЦИНА ЗА ДЕЦУ: „Спутњик Ве“ формира добар ћелијски имунитет код тинејџера

Novosti online

28. 10. 2021. у 20:11

ПРЕМА резултатима прве фазе истраживања, вакцина против вируса корона за децу „Спутњик Ве“ (Sputnik V) је формирала добар ћелијски имунитет, саопштила је прес служба градоначелника Москве.

РУСКА ВАКЦИНА ЗА ДЕЦУ: „Спутњик Ве“ формира добар ћелијски имунитет код тинејџера

Фото: ЕПА

- Резултати прве фазе истраживања показују да је вакцинација добровољаца у две фазе, како једном десетином тако и једном петином дозе за одрасле, довољна да се формира добар ћелијски имунитет. Истраживањем се дошло до закључка да је препарат безбедан и да утиче на формирање имунитета. Показатељи за безбедност и имунитет су превазишли показатеље код одраслих особа учесника у испитивањима прве и друге фазе, наводи се у саопштењу.

У Москви се тренутно спроводи истраживање безбедности и ефикасности вакцине „Спутњик Ве“ за децу и бирају се добровољци за другу фазу истраживања.

У првој фази испитивања је учествовало 99 деце млађе од 18 година (56 дечака и 43 девојчице) узраста од 12 до 17 година. Обе компоненте вакцине је добило 92 добровољца. Притом, доза вакцине која је дата деци је једна десетина или једна петина дозе која се даје одраслима.

rs.sputniknews.com

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)