РУСКИ ГАС У ЕУ: Милер - Тек када напунимо своја складишта

Novosti online

27. 10. 2021. у 21:37

ГАСПРОМ је спреман да настави испоруке природног гаса у европска подземна складишта (ПСГ) одмах пошто се допуне подземна складишта Руске Федерације, изјавио је данас први човек ове руске компаније Алексеј Милер.

РУСКИ ГАС У ЕУ: Милер - Тек када напунимо своја складишта

Фото: Новости архива

-Чим допунико наша ПСГ почећемо да пунимо и европска складишта гаса.Нема сумње да ће то побољшати сигурност и стабилност снабдевања гасом уочи предстојеће зиме, рекао је Милер, преноси ТАС С.

Гаспром има своја складишта гаса и у Европи, укључујући Аустрију и Немачку, потврдио је Милер и додао да је у овом тренутку попуњеност тих складишта на веома ниском нивоу, нешто изнад 190 милиона кубних метара.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је раније данас да Гаспром у потпуности спроводи дугорочне споразуме са европским земаљама о снанбдевању гасом и наложио је директору Гаспрома Алексеју Милеру да та компанија почне да пуни европска складишта гас одмах када Русија заврши попуњавање сопствених залиха што би требало да буде довршено 8. новембра.

Милер је рекао да ће Гаспром достићи планирани ниво од преко 72 милијарде кубних метара гаса у домаћим складиштима до 1. новембра, а потпуно ће завршити попуњавање складишта до 8. новембра, пренео је раније Ројтерс.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)