ЛЕВИ ЦЕНТАР ДОБИТНИК: У појединим градовима у Италији завршен други круг избора за градоначелника

Милица ОСТОЈИЋ, специјално за "Вечерње новости" - РИМ

18. 10. 2021. у 21:37

КАНДИДАТИ Левог центра добили су поверење грађана у другом кругу избора за градоначелнике Рима, Торина и Трста.

ЛЕВИ ЦЕНТАР ДОБИТНИК: У појединим градовима у Италији завршен други круг избора за градоначелника

Фото: Пиксабеј

Надметали су се Десни и Леви центар, гласало се у укупно у 65 општина са више од 15.000 становника, како за градоначелнике тако и за општинску администрацију, а право гласа имало је пет милиона грађана Италије.

У Риму је победио кандидат Демократске партије Роберто Гуалтиери, бивши министар за економију у Влади Ђузепе Контеа. Противкандидат му је био адвокат Енрико Микети из Десног центра, који је остао са око 20 посто гласова иза победника. У Риму је забележен и велики пад изласка гласача у другом кругу.

У Торину је победу однео кандидат Левог центра Стефано Ло Русо, противкандидат му је био Паоло Дамилано из Десног центра. И у Торину је забележен пад изласка гласача у други круг избора, али мањи у односу на Рим.

У Трсту су се надметали одлазећи градоначелник из Десног центра Роберто Ди Пјаца и Франческо Русо из Левог центра. То је, у два круга октобарских избора, једини од шест великих градова где је однео победу кандидат Десног центра.

Ове изборе осим убедљиве победе кандидата Левог центра у великим градовима катрактерише и велики пад одзива гласача у другом кругу, као знак евидентног неповерења у политику, посебно у Риму - на периферији, где су седишта била готово празна. Људима са периферије све су власти обећавале да ће предузети нешто да живе бар мало достојанственије, јер су лишени свега.

А све је остало по старом или је горе него икада: од ђубрета, улица и пешачких стаза препуних рупа, станова који прокишњавају, без дератизације и основних хигијенских услова у којима живе, до мигараната који се слободно крећу остављајући ђубре за собом или наркомана који на отвореном продају или конзумирају дрогу. Становници предграђа се плаше да уопште изађу из станова када падне мрак.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ВАШИНГТОНСКЕ ТАЈНЕ: Ко је у Белој кући био геј, а кога су волеле жене?

 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

САМО ТИ, СИНЕ, РАДИ СВОЈ ПОСАО Славимо Светог Новомученика Вукашина Јасеновачког