НЕМА РИЗИКА ОД ПОБАЧАЈА: Амерички ЦДЦ препоручује вакцинацију против короне трудницама

Танјуг

29. 09. 2021. у 21:36

АМЕРИЧКИ центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) објавио је данас нову здравствену препоруку за повећање вакцинације против короне међу женама које су трудне, недавно су то биле, или покушавају да остану у другом стању, како би се спречиле озбиљне форме болести и смртоносни исходи.

НЕМА РИЗИКА ОД ПОБАЧАЈА: Амерички ЦДЦ препоручује вакцинацију против короне трудницама

Фото: С. Б./Депоситпхотос

У својој најновијој препоруци здравствена агенција је навела податке који показују да је око 97 одсто хоспитализованих трудница са корона вирусом невакцинисано, преноси Ројтерс.

ЦДЦ је саопштио да је према њиховим подацима само 31 одсто трудница вакцинисано против ковид-19, иако је тај број порастао, имунизација међу њима је нижа у поређењу са подацима за општу популацију.

Здравствена агенција издала је трудницама у августу препоруку да би требало да се вакцинишу против ковид 19, на основу нове анализе која није показала повећан ризик од побачаја.

ЦДЦ је саопштио да поред ризика од тешких форми болести и смртног исхода за труднице, постоји и повећан ризик од превременог порођаја код особа заражених ковидом-19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)