СВЕДОЧИЛО 11 ЖРТАВА: Музичар Р. Кели проглашен кривим за злостављање малолетница, отмице (ВИДЕО)

Танјуг

27. 09. 2021. у 23:42

АМЕРИЧКИ музичар Р. Кели, познат по својој песми "I believe I can fly", осуђен је данас за рекетирање, сексуалну трговину и злостављање након деценија избегавања кривичне одговорности за бројне наводе о недоличном понашању према младим женама и деци, јавља АП.

СВЕДОЧИЛО 11 ЖРТАВА: Музичар Р. Кели проглашен кривим за злостављање малолетница, отмице (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Порота од седам мушкараца и пет жена прогласила је Р. Келија кривим после два дана разматрања случаја.

Оптужбе су се заснивале на аргуменима да су менаџери и помоћници помагали Р&Б суперзвезди да упозна девојке, држи их послушнима и тихим, што је прерасло у злочинацки подухват.

Неколико особа које су тужиле Р. Келија су током суђења детаљно сведочило о томе како их је он подвргавао изопаченим и садистичким хировима док су били малолетни.

Оптужбе против Р. Клеија нису биле подигнуте све док жртве нису дале интервјуе телевизији о злостављању које су од њега претрпеле, наводи АП.

На суђену је свдочило 11 особа - девет жена и два мушкарца, који су описали своје искуство са њим.

Према речима једног од сведока, Р. Кели је када је он имао 17 година снимао њихове односе, док су други навели да је од њих тражио безрезервну послушност, а у супротном их кажњавао.

Певач чије је право име Роберт Силвестер Кели један је од најистакнутијих мушкараца којима се судило за сексуалне преступе у оквиру покрета #МиТу, додаје Асошијејтед прес.

Казна Р. Келију ће бити изречена 4. маја следеће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)