КАКО ИЗГЛЕДА НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК? Захарова открила шта се крије иза пакта АУКУС

Танјуг

26. 09. 2021. у 20:49

БЕЗБЕДНОСНИ пакт Аустралије, САД и Велике Британије (АУКУС) јасно је показао западном свету како изгледа нови светски поредак уведен на основу измишљених правила, а не на основу међународног закона, изјавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

КАКО ИЗГЛЕДА НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК? Захарова открила шта се крије иза пакта АУКУС

Фото: ЕПА

- Цео Запад константно ставља на дневни ред нова правила, која треба да делују као неки закон. Све време се говори да би нови светски поредак требало да буде базиран на тим новим правилима. У почетку, свима се допало, али су многи почели да изражавају незадовољство чим су добили прилику да виде тај концепт на делу, када су САД, Британија и Аустралија, без питања других, створили трилатерални пакт који мења однос светских сила у смислу међународне безбедности - рекла је Захарова, а пренео ТАС С.

Она је додала да у конкретном случају, нова правила, која су "изгледала тако лепо донедавно, нису била тако уносна за све".

Аустралија, Британија и САД су објавиле да су склопиле пакт АУКУС 16. септембра, а према договору, Канбера ће добити технологију којом ће моћи да прави подморнице на нуклеарни погон, које би биле опетартивне 2036. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)