СНАЖНА ПОРУКА ПАПЕ ФРАЊЕ: Позвам на свет који ће бити још укључивији!

Novosti online

26. 09. 2021. у 18:50

ПАПА Фрања је данас поводом Светског дана миграната и избеглица на крају традиционалне католичке церемоније Ангелуса позвао на "свет који ће бити још укључивији".

СНАЖНА ПОРУКА ПАПЕ ФРАЊЕ: Позвам на свет који ће бити још укључивији!

Фото: Танјуг АП

- Позвани смо на изградњу још укључивијег света који никога не искључује - поручио је папа са прозора апостолске палате на крају Ангелуса.

- Поистовећујем се са свима онима који у свету славе овај дан - истакао је папа Фрања, поздравивши на Тргу светог Петра представнике бројних страних заједница који су развили своје транспаренте.

- Треба да идемо заједно, без страха, држећи страну најугроженијима: мигрантима, избеглицама, расељенима, жртвама трговине људима, напуштенима - рекао је папа, пожелевши добродошлицу мигрантима.

Мигранти су једна од главних тема његовог понтификата, који је започео 2013. године, наводи загребачки лист.

И сам из породице италијанских миграната који су се настанили у Аргентини, папа је позвао вернике и туристе да разгледају монументалну скулптуру у глини и бронзи на Тргу светог Петра чије је постављање организовао у септембру 2019. године, а представља 140 миграната из различитих земаља, различитих вера и из различитих историјских раздобља.

- Не затварајмо очи пред њиховом надом да ће поновно почети да живе - рекао је папа Фрања, који је раније уопштеније осуђивао искључивање и одбацивање, разлоге бројних великих зала у историји, апсолутизма који је често завршавао диктатурама и великим насиљем над оним што је другачије - поручио је папа.

(Јутарињ лист)

БОНУС ВИДЕО - УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО: Талибани снимили како ликвидирају шефа полиције

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)