НАЈНОВИЈА ИСТРАЖИВАЊА У РУСИЈИ: Ефикасност „Спутњика Ве“ у борби против делта соја до 94 одсто

Новости онлајн

24. 09. 2021. у 19:32

ЕФИКАСНОСТ вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) против делта соја вируса корона је од 83 одсто до 94 одсто, док је ефикасност вакцина „Модерна“ и „Фајзер“ мања од 50 одсто, изјавио је директор Центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург.

НАЈНОВИЈА ИСТРАЖИВАЊА У РУСИЈИ: Ефикасност „Спутњика Ве“ у борби против делта соја до 94 одсто

Фото: ЕПА

- Приступ који је коришћен у производњи вакцина компанија ‘Модерна’ и ‘Фајзер’ је по својој ефикасности у заштити од делта соја вируса лошији. Ефикасност тих вакцина је, не по нашим подацима, већ према подацима оних Министарстава здравља на чијим се територијама користе вакцине, од 40 одсто до 50 одсто, док је ефикасност ‘Спутњика Ве’ против делта соја од 83 одсто до 94 одсто - рекао је Гинцбург.

Он је додао да је вакцина „Спутњик Ве“ компатибилна са свим вакцинама које имају широку примену и са вакцином „Модерна“ и „Фајзер“, као и „Астра зенека“.

Гинцбург се осврнуо и на тему потешкоћа у одобравању вакцине „Спутњик Ве“ од стране Европске агенције за лекове и Светске здравствене организације, наводећи да би одобрење отворило приступ великим средствима на међународном тржишту.

- Фондови имају десетине милијарди долара и сматрам да је то основни разлог - навео је Гинцбург.

Вакцина „Спутњик Ве“, коју је направио Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Бонус видео:

Како је породиљама оболелим од корона вируса?

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)