СПРЕЧЕН ВЕЋИ ЗЛОЧИН: Саобраћајац Калињин први стигао и зауставио убицу пуцавши из пиштоља у ноге

Бранко Влаховић - Стални дописник из Москве

22. 09. 2021. у 08:45

ПРЕМА последњим информацијама из Перма, студент прве године правног факултета Тимур Бекмансуров (18) је у понедељак убио ловачком пушком петоро студената и лекарку Маргариту Енгаус која је довела свог унука у универзитетску ботаничку башту.

СПРЕЧЕН ВЕЋИ ЗЛОЧИН: Саобраћајац Калињин први стигао и зауставио убицу пуцавши из пиштоља у ноге

Фото: Принтскрин/Твитер

Ранио је чак 28 особа од којих се седам у тешком стању, па су јуче пребачени у Москву.

У понедељак су новинари из Перма јавили да је убица умро у болници, али је та информација јуче оповргнута, он је оперисан и налази се у болници.

Најзанимљивији детаљ који је јуче објављен односи се на саобраћајног полицајца Константина Калињина који је успео да спречи већу трагедију. Он је ушао у зграду универзитета где је Бекмансуров пуцао и сусрео се са њим лице у лице. Наредио је убици да баци оружје али он није хтео већ је запуцао. Тада је млади полицајац из пиштоља погодио убицу у обе ноге и он је пао на земљу. Калињин је након тога пружио прву помоћ рањеном нападачу. Најављено је да ће Калињин бити одликован.

Фото: Принтскрин

Тимур Бекмансуров

Убица је био дете разведених родитеља и живео је са мајком. Његов отац Марат Бекмансуров каже да је био у шоку кад је чуо шта је направио његов син и тврди да му је син много времена проводио за компјутером.

Исражитељи су у стану где је живео Тимур пронашли писмо у којем моли да се побрину за његовог мачка и предају га родбини. Из тог писма се види да он није веровао да ће се жив вратити кући.

- Ако се нешто догоди мојој мами предајте мог мачка рођацима - написао је Тимур. - Мачак заиста нема везе са тиме што сам учинио - написао је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)