ПОСЛЕ БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ МОСКВЕ: Американци одобрили акредитацију руском новинару

Новости онлајн

11. 09. 2021. у 08:28

ОРГАНИЗАТОРИ свечаности у част жртава терористичких напада на САД 11. септембра 2001. године одобрили су акредитацију извештачу руске агенције РИА Новости након бурне реакције Москве на првобитну одлуку да се акредитација ускрати.

ПОСЛЕ БУРНЕ РЕАКЦИЈЕ МОСКВЕ: Американци одобрили акредитацију руском новинару

Руско Министарство спољних послова / Архива

У новом одговору дописништву РИА Новости амерички организатор потврђује да је акредитација одобрена али да на догађај може да дође само један новинар „због великог броја захтева а малог броја места“.

Подсетимо, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је јуче да је руским медијима на Западу практично објављен рат.

Лавров је то изјавио коментаришући то што Британија није издала визу руском новинару и најновији случај – ускраћивање акредитације новинарима РИА Новости за извештавање са свечаности поводом 20. годишњице од терористичких напада на Њујорк и Вашингтон.

Дмитриј Кисељов, генерални директор „Русија севодња“ чији је агенција РИА Новости део, назваоје то новом хајком против медија.

Подсетимо, позив за подношење захтева за акредитацију за тај догађај стигао је 20. августа, а новинари РИА новости су послали неопходну документацију у року од сат времена.

Данас су добили одговор у којем се наводи да им се не може изаћи у сусрет „због великог броја захтева и недовољног броја места“ и напомиње да никоме „ко није акредитован неће бити дозвољено да присуствује свечаности“.

Америка обележава две деценије од најсмртоноснијег терористичког напада на њеном тлу у којем је 2.977 људи.

Бонус видео:

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)