ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО У КАПИТОЛУ? Четири полицајца која су обезбеђивала Капитол Хил починила самоубиство

Новости онлајн

03. 08. 2021. у 12:52

ЈОШ двојица полицијских службеника која су 6. јануара била задужена за спречавање напада на амерички Капитол починила су самоубиство, чиме се број полицајаца који су дигли руку на себе а чували су зграду тај дан повећао на четири, саопштено је из Метрополитен полиције.

ШТА СЕ ТО ДЕСИЛО У КАПИТОЛУ? Четири полицајца која су обезбеђивала Капитол Хил починила самоубиство

Foto: Printskrin Youtube/RafalCwiok

- Поручник Гунтер Хашида који је био распоређен у тим за хитне случајеве у оквиру Одељења за специјалне операције, пронађен је мртав у својој кући 29. јула, саопштила је портпаролка тог одељења за ЦНН Кристин Мецгер.

Други полицајац МПД -а који је у јануару бранио Капитол, Кајл ДеФрејтаг, пронађен је мртав 10. јула. Његов узрок смрти такође је самоубиство. Он је у полицијској управи био од новембра 2016. године, док је Хашида у полицији био од 2003.

Полицијски службеник МПД-а Џефри Смит и полицијски службеник полиције Капитола Ховард Либингуд, који су такође били задужени за регулисање реда у Капитолу, такође су починили самоубиство.

Обојица су били ветерани у свом послу.

Један припадник полиције Капитола, Брајан Д. Сикник, имао је срчани удар и преминуо је природном смрћу један дан након напада.

Стотине присталица тадашњег председника Доналда Трампа упали су тог дана у зграду у покушају да Конгреса потврди победу демократског председника Џоа Бајдена на изборима.

У нападу је повређено више од 100 полицајаца. Због насиља је тога дана ухапшено више од 500 људи.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)