ЗАПАД ПРЕТИ САНКЦИЈАМА, ЛУКАШЕНКО СЕ ВЕСЕЛИ: Славље у породици белоруског председника, удала се најстарија унука Викторија (ФОТО)

Бранко ВЛАХОВИЋ, дописник “Вечерњих новости” - МОСКВА

01. 08. 2021. у 19:14

СВАДБА Викторије Лукашенко (23), најстарије унуке председника Белорусије, овог викенда је у центру медијске пажње у Минску.

ЗАПАД ПРЕТИ САНКЦИЈАМА, ЛУКАШЕНКО СЕ ВЕСЕЛИ: Славље у породици белоруског председника, удала се најстарија унука Викторија (ФОТО)

Фото: АП

Интересoвање новинара је веће јер је прес служба Александра Лукашенка објавила фотографију са свадбе, али је “заборавила” да саопшти ко је плавокоси младожења и чиме се бави. Али зато белоруски новинари пишу да је супруг Лукашенкове унуке сигурно добро проверен.

Информативна служба председник Белорусије имала је за потребу да одмах демантује оне који су пожурили да пишу како је тобоже на свадби било око 400 званица. Међутим, породица Лукашенко је организовала свадбу за ужи  круг родбине и пријатеља, па је на слављу било око 70 људи. Свадба је била у једном  мањем ресторану.

На фотографији на којој деда Александар Лукашенко честита младенцима брак, фотографи су га снимили из ракурса да се не види  име његовог зета. Лукашенко главом заклања први део имена младожење. У кратком говору деда Лукашенко је казао младенцима да  они сада пишу своју приватну историју.

ФОТО: Прес служба председника Белорусије


Викторија је ћерка најстаријег Лукашенковог сина Виктора (46), који иначе има четворо деце. Осим  Викторије има и млађу ћерку Валерију и синове Александара и Јарослава.
Иначе, Викторија је као десетогодишњакиња глумила у белоруском филму “На леђима црног  мачка”. Новинари у Минску тврдили су тада да су девојчицу  довозили на снимање под појачаном пратњом. Две године касније појавила се у руском серијалу “Гатање при свећама”.

Иако талентована за глуму, после завршетка престижне гимназије у Минску Викторија је одлучила да студира Међународне економске односе на Белоруском државном универзитету. Новинари у Минску тврде да је један од хотела назван по Викторији.

ФОТО: принтксрин/ Викторија Лукашенко


Лукашенко има три сина, други - Дмитриј (41) има три ћерке, а најмлађи Николај (16) се школује. Николај кога од миља зову Коља је садам година млађи од слављенице  Викторије. Коља је Лукашенков син из другог брака. Кољина мајка је лекар, али она и Лукашенко не живе заједно. Јавност највише зна о Николају, кога Лукашенко стално води кад иде на путовања.

Без обзира на све чешће претње и санкције које доноси Запад, породица Лукашенка у Белорусији живи нормално и не осврће се на оно што причају о њему у иностранству

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)