СРПСКИ ТУРИСТИ СУ НА БЕЗБЕДНОМ: Амбасадор у Турској потврдио да у пожарима нема повређених наших држављана

Танјуг

31. 07. 2021. у 19:08

АМБАСАДОР Србије у Турској Зоран Марковић изјавио је вечерас да су сви српски туристи који се налазе у Бодруму добро, да нико није угрожен, нити повређен, као и да нема драматичног развоја догађаја због пожара.

СРПСКИ ТУРИСТИ СУ НА БЕЗБЕДНОМ: Амбасадор у Турској потврдио да у пожарима нема повређених наших држављана

Фото: Адам Маркуш

- Јутрос су два авиона са 300 српских грађана слетела у Бодрум, скоро сви су у својим хотелима. Три породице нису отишле у собе хотела које су резервисале, већ су премештене у друге хотеле, а у питању је између шест и 12 људи. Постоје још неке породице које су раније дошле и оне су премештене у друге хотеле привремено - рекао је Марковић за Танјуг.

Он наглашава да нису евакуисани само српски туристи, већ сви.

- Ради се о око 3.000 људи, углавном из Русије и Украјине, а евакуисани су из безбедносних разлога, јер ветар наноси дим ка хотелима, а могућа су и искључења струје током ноћи - додаје амбасадор.

Марковић каже и да се ситуација смирује.

- Од 98 пожара, 88 је под потпуном контролом, остало су мања жаришта, па се ватрогасци труде да и преосталих десет ставе под контролу. Руси помажу авионима, видим у турским медијима и да су се азербејџански ватрогасци прикључили. На сву муку око пандемије, појавили су се и пожари - констатовао је Марковић.

Он је поручио свим српским грађанима, уколико буде потребе да се јаве амбасади Србије у Анкари.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Хепи Тв

 

- Досад нико није позвао да затражи помоћ. Мој телефон је доступан 24 сата дневно, могу да ме позову, ми из амбасаде смо ту ако затреба. Ситуација се смирује, али истина, никоме није пријатно да види ватру на 500 метара од себе и црни дим како иде ка њему - каже Марковић.

Српски амбасадор је пренео да је досад страдало шест турских држављана, а како је рекао, један је страдао у Мармарису, двоје у селима на путу ка Анталији.

Када је реч о страним туристима, додаје, нема настрадалих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)