ОБАВЕЗНА ИМУНИЗАЦИЈА: Гугл и Фејсбук траже од запослених у САД да се вакцинишу

Танјуг

28. 07. 2021. у 23:27

ГУГЛ и Фејсбук ће тражити од својих запослених да се вакцинишу против корона вируса пре него што се врате у канцеларије, саопштила су данас два технолошка гиганта.

ОБАВЕЗНА ИМУНИЗАЦИЈА:  Гугл и Фејсбук траже од запослених у САД да се вакцинишу

Фото: Танјуг/АП

У свом блогу извршни директор Гугла Сундар Пичај је навео да ће обавезна вакцинација важити за канцеларије у САД наредних недеља и можда ће бити неопходна и на другим локацијама, пренео је сајт нпр.цом (Национални јавни радио), а вест је потврдио и НБЦ.

- Вакцинисање је један од најважнијих начина да сачувамо себе и наше заједнице здравим у предстојећим месецима - поручио је Пичај.

Недуго након објаве Гугла, јавио се и Фејсбук, који је такође навео да свако ко жели да дође на посао у канцеларије у САД наредних недеља мора да буде вакцинисан.

- Како ћемо применити ову политику, зависиће од локалних услова и правила. Имаћемо процес за оне који не могу да буду вакцинисани из медицинских разлога или неких других, и процењиваћемо наш приступ у другим регионима како се ситуација буде одвијала - написала је Лори Голер, један од потпредседника у Фејсбуку.

За сада остале велике технолошке компаније, укључујући Епл и Амазон, одбиле су да наложе обавезну вакцинацију, док у Мајкрософту вакцинација није обавезна, али је препоручена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)