ПОТРЕСИ У УКРАЈИНСКОЈ ВОЈСЦИ: Зеленски сменио команданта снага у Донбасу и начелника Генералштаба

Новости онлајн

28. 07. 2021. у 22:00

ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски сменио је начелника Генералштаба земље Сергеја Корнијчука као и команданта Здружених снага у Донбасу Владимира Кравченка, наводи се у указу који је објављен на сајту канцеларије председника.

ПОТРЕСИ У УКРАЈИНСКОЈ ВОЈСЦИ: Зеленски сменио команданта снага у Донбасу и начелника Генералштаба

Фото ЕПА

Новим указом Зеленски је на дужност начелника Генералштаба именовао Сергеја Шапталу који је раније био на функцији команданта снага оперативне команде „Запад“ у Донбасу. Генерал-пуковника Владимира Кравченка заменио је Александар Павлук.

Зеленски је изјавио да од новог команданата Генералштаба и Здружених снага у Донбасу очекује систематичнији рад.

- Тренутно се у свету одвија муњевита трансформација снага и средстава за вођење рата. Наши војници морају бити спремни за максимално ефикасно извршавање задатака у свим условима... Након спроведених ротација и замене команданата и руководилаца, како у војсци тако и у Министарству одбране, очекујем систематичнији рад и да сваки војник наше армије схвата перспективе развоја Оружаних снага у целини - саопштио је украјински лидер, објавила је његова канцеларија.

Истиче се да је Зеленски скренуо пажњу командантима свих нивоа у Оружаним снагама, руководиоцима у сфери одбране и у безбедносном сектору да је неопходно интензивирати реализацију задатака усмерених на модернизацију украјинске војске и припрему војника за заштиту земље „у условима савременог рата“.

Раније је Зеленски сменио главног команданта Оружаних снага Украјине Руслана Хомчака и министра унутрашњих послова Украјине Арсена Авакова.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)