"СПУТЊИК ВЕ" ПРИМИЛО 20 МИЛИОНА РУСА: Руска вакцина против вируса корона одобрена је у скоро 70 држава

Новости онлајн

28. 07. 2021. у 19:12

ШЕФИЦА Руске службе за фитосанитарни надзор (Роспотребандзор) Ана Попова изјавила је да обе дозе вакцине „Спутњик ве“ (Sputnik V) примило око 20 милиона Руса.

СПУТЊИК ВЕ ПРИМИЛО 20 МИЛИОНА РУСА: Руска вакцина против вируса корона одобрена је у скоро 70 држава

Фото: ЕПА

Када је реч о вакцини „ЕпиВакКорона“, обе дозе примило је милион људи, док је комплетно вакцинисано „КовиВак“ вакцином – око 300.000 људи.

У Русији су регистроване четири вакцине против короне – „Спутњик Ве“ (Sputnik V) центра „Гамалеја“, „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, „КовиВак“ центра „Чумаков“, и вакцина „Спутњик лајт“.

Руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“, коју производи Научно-истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције, одобрена је у скоро 70 држава са укупном популацијом од преко 3,4 милијарде људи. „Спутњик Ве“ заузима друго место у свету по броју одобрења која су дали владини регулатори.

Ефикасност вакцине износи 97,6 одсто на основу анализе података о 3,8 милиона вакцинисаних држављана Русије, што је више него што је претходно објавио медицински часопис „Лансет“ (91,6 одсто).

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)