ЛУКАШЕНКО ЧЕКА ИЗВИЊЕЊЕ: ЕУ у проблему, Белорусија једним потезом сатерала у ћошак непријатеље

Novosti online

28. 07. 2021. у 15:40

НАЈРАЗУМНИЈЕ решење за мигрантску кризу у Литванији био би састанак власти те земље са председником Белорусије Александром Лукашенком, сматра политичар Вјачеслав Титов, бивши заменик градског већа Клаипеде, рекао је ово ФАН-у.

ЛУКАШЕНКО ЧЕКА ИЗВИЊЕЊЕ: ЕУ у проблему, Белорусија једним потезом сатерала у ћошак непријатеље

Фото: ЕПА/илустрација

Политичар је сигуран да је тренутна миграциона криза снажан ударац за Републику Литванију и нагласио да власти те земље нису биле спремне за такав развој догађаја.

- Све се догодило неочекивано. Литванија већ дуго живи прилично угодно са миграционе тачке гледишта. Ако су мигранти и стигли, нису дуго остали, јер је социјални пакет за живот у земљи прилично низак. Посетиоцима је било веома згодно да после оду у Немачку или Француску - рекао је Титов.

Међутим, недавно се број миграната повећао чак и у Клаипеди, приметио је Титов. Додао је да разуме незадовољство људи који живе у близини подигнутих кампова за мигранте.

- Људи који живе у близини таквих центара осећају незадовољство. Мигранти су људи другачије културе, различитих обичаја и наредби. Мештани, који су навикли да воде свој одмерени живот, наравно, узнемирени су. Не могу остати мирни због прекршаја које су починили мигранти - рекао је политичар.

Вјачеслав Титов је предложио најефикасније, са његовог становишта, решење миграционе кризе у Литванији.

- Мислим да је најразумнија одлука договорити састанак са Александром Лукашенком и извинити се због мешања у унутрашње ствари Републике Белорусије - изразио је своје мишљење саговорник ФАН-а. - У овом случају, председник Белорусије ће у великој мери уштедети буџет Европске уније тако што ће поново затворити своје границе.

Бивши посланик је приметио да се ова идеја већ појављује на дневном реду одређених људи у Литванији.

- Међутим, политичари који су на власти сами су се сатерали у ћошак, почевши да се мешају у послове друге државе и постављају председнике уместо белоруског народа - рекао је Титов. - Сада су у тешкој ситуацији. Док се номенклатура не промени, не треба говорити о здравом разуму. Наше елите ће од европских фондова тражити помоћ и молити их да издвоје нова средства за задржавање миграната. Али док не дођу нормални људи, проблем се неће решити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)