БАЈДЕН ПРАВИ ТРАМПОВЕ ГРЕШКЕ! Кинези упозорили Вашингтон - наш напредак је неизбежан

Новости онлине

26. 07. 2021. у 20:27

ШЕФ кинеске дипломатије Ван Ји изјавио је на састанку са првом заменицом државног секретара САД Венди Шерман да актуелна америчка администрација наставља да спроводи погрешну политику према Пекингу које се придржавао бивши председник Доналд Трамп.

БАЈДЕН ПРАВИ ТРАМПОВЕ ГРЕШКЕ! Кинези упозорили Вашингтон - наш напредак је неизбежан

Фото АП

- Нова влада Сједињених Америчких Држава у целини наставља са погрешном политиком претходне администрације према Кини. То чини појачавајући обуздавање и притисак на Пекинг и одлучно се противимо томе - изјавио је шеф кинеске дипломатије.

Према његовом мишљењу, ти проблеми настају јер Вашингтон доживљава Пекинг на погрешан начин.

- Желим јасно да кажем Америци да развој и препород Кине има огромну унутрашњу покретачку снагу и да је неизбежан тренд у историји. Такође желим јасно да кажем Вашингтону да ће Пекинг наставити да следи пут мирног развоја, да се придржава узајамно корисне стратегије транспарентности, као и да никада неће ићи утабаном стазом где 'јака земља нужно мора да буде узурпатор - објаснио је он.

Како је рекао, Кина је спремна да оствари заједнички развој и да ради на заједничком просперитету са свим земљама света, укључујући САД.

Заменица америчког државног секретара је у радној посети кинеском Тјенцину 25-26. јула, у оквиру које се састала са шефом кинеске дипломатије и замеником министра спољних послова Кине Се Феном.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)