ОСУМЊИЧЕНО ПРЕКО 1.600 ЉУДИ: Разбијен велики светски ланац педофилије

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 22:16

ПОЛИЦИЈА у јужној Немачкој завршила је истрагу случаја ланца педофила и предала истражни материјал са подацима о преко 1.600 осумњичених државном тужилаштву.

ОСУМЊИЧЕНО ПРЕКО 1.600 ЉУДИ: Разбијен велики светски ланац педофилије

Фото: Depositphotos

- На основу извештаја, дигитална форензика је пет месеци надгледала размену педофилског материјала путем платформе за размену порука - рекао је Доминик Стиглер из полицијске управе Амберг.

На основу прикупљених података, преко 1.600 људи у Немачкој, Швајцарској, Француској, Аустрији и САД осумњичено је за размену педофилског материјала, саопштила је немачка полиција.

Прети им затворска казна од најмање једне године. Према полицијском саопштењу, многи учесници затворених група за размену материјала су малолетни.

Поред људи који су склони педофилији, то су често деца и млади који овакве слике безбрижно шаљу преко комуникационих група и тако чине злочине“, рекао је Петер Кример из полиције Амберга.

Последњих месеци Немачку је потресло неколико великих скандала који укључују сексуално злостављање деце и дистрибуцију педофилског материјала.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)