РУСИЈА РУШИ ЦРНЕ РЕКРОДЕ: Већ другу недељу константно расте број преминулих од короне

Бранко Влаховић

16. 07. 2021. у 13:44

У ПОСЛЕДЊА 24 сата у Русији је поново забележен рекордни број преминулих од короне.

РУСИЈА РУШИ ЦРНЕ РЕКРОДЕ: Већ другу недељу константно расте број преминулих од короне

ФОТО: Риа.Ру.

Умрло је 799 особа, претходних дана умрло је 780, затим 786 па 791 заражених ковидом.

Од шестог јула свакодневно је умирало више од 700 људи.То потврђује оцену руских лекара да је нови сој короне "Делта" знатно опаснији од оног првог, кинеског.

Број заражених короном последњих дана је стално већи од 25 хиљада. Највише корона хара у Москви, затим у Подмосковљу и Санкт Петербургу.

Угледни епидемиолог, доктор медицинских наука, Наталија Пшеничнина једна од водећих експерата за ковид у Русији објашњава да је повећана смртност последица моћног таласа заразе "индијским сојем" короне који се брже шири и опаснији је.

Осим тога, на здравље оболелих негативно утиче и врло висока температура. Комбинација ковида и срчаних болести у оваквим температурним условима кобни су за један број болесника.

Професорка Наталија Пшеничнина препоручује да се избегава сунце и да се буде у хладовини. Она истиче да људи који су примили вакцину чак и ако се заразе лакше пренесу болест.

Власти се надају да ће повећани интерес за вакцинисање утицати да се смањи и број оболелих.

Циљ руских власти је да се до краја године вакцинише око 80 посто становништва што би утицало на стварање колективног имунитета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)