„ЛИМБУРГ НИКАДА НИЈЕ ОВО ВИДЕО, РЕКЕ ТЕКУ УЛИЦАМА“: Винанд Квадвлих, за „Новости“, о стању у најтеже погођеној холандској области (ВИДЕО)

Д. Д. С.

16. 07. 2021. у 09:39

НИКАДА ни моја породица, ни ја, нисмо у Лимбургу видели овако нешто - у неверици прича за "Новости" Холанађанин Винанд Квадвлих о најтежим поплавама какве нико у његовој фамилији није видео, генерацијама уназад.

„ЛИМБУРГ НИКАДА НИЈЕ ОВО ВИДЕО, РЕКЕ ТЕКУ УЛИЦАМА“: Винанд Квадвлих, за „Новости“, о стању у најтеже погођеној холандској области (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин


Рођен у лимбуршком граду Херленду, наш саговорник, "српски зет" који у бриселској престоници представља холандске послодавце, каже да не може да верује да ауто-путем његовог родног града сада километрима тече бујична "река" дубине пола метра!

Фото: Приватна архива

 

- У овој јужној, богатој пољопривредној области Холандије, која је због природних лепота честа дестинација многих туриста, никада нисмо искусили овакве поплаве. Област није испод нивоа мора и брдовита је, па када би кише и падале, спонтатно би вода отицала. Али, сада је другачије. Данима лију обилне кише, то већ предуго траје. Цео центар Херленда је под водом. Улицама јуре брзе воде. Не могу да верујем у ово што видим. Материјална штета је огромна. Нема струје, много људи је угрожено, понестаје и хране. Вода је све виша, што спречава приступ спасиоцима. Што више вода расте, људи су све изолованији. Молим се само да не буде жртава - каже Квадвлих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)