ЏОНСОН ПОБЕСНЕО НАКОН ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Казне ће бити драстичне, то се више неће толерисати!

Танјуг

14. 07. 2021. у 16:05

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон изјавио је данас да ће, у склопу закона за борбу против онлајн расистичких увреда, друштвене мреже бити кажњене са 10 одсто својих глобалних прихода ако не склоне мржњу са својих платформи.

ЏОНСОН ПОБЕСНЕО НАКОН ФИНАЛА ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Казне ће бити драстичне, то се више неће толерисати!

Фото: Танјуг/АП Пхото

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је данас да ће, у склопу закона за борбу против онлајн расистичких увреда, друштвене мреже бити кажњене са 10 одсто својих глобалних прихода ако не склоне мржњу са својих платформи.

Џонсон је у парламенту рекао и да ће влада променити постојеће мере како би се осигурало да људима проглашеним кривим за расистичке увреде на рачун фудбалера, буде забрањено присуство на фудбалским утакмицама, преноси агенција Ројтерс.

- Оно што ми данас радимо је да предузмемо практичне кораке како бисмо осигурали да се режим Наредби о забранама у фудбалу промени тако да, ако сте криви за расистичко злостављање фудбалера на мрежи, нећете више ићи на утакмице, без икаквих изузетака и изговора- рекао је британски премијер.

Навео је да је представницима Фејсбука, Твитера, ТикТока, Снепчета и Инстаграма синоћ ставио до знања да ће Британија доношењем законом решити овај проблем и да ће се, уколико не склоне мржњу и расизам са својих платформи, суочити са новчаним казнама у износу од 10 одсто њихових глобалних прихода.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)